Duurzaam en Maatschappelijke Verantwoord

Duurzaamheid en Maatschappelijke Verantwoordelijkheid bij Laqueprint

Bij Laqueprint gaat duurzaamheid verder dan het milieu; het omvat ook onze sociale verantwoordelijkheid en gemeenschapsbetrokkenheid.

Een Verantwoorde Keuze in Materiaal

  • Van Gebruikt Steigerhout naar Duurzamer Alternatief: Ons streven naar duurzame materialen leidde tot de vervanging van gebruikt steigerhout, dat vaak giftige stoffen en beschadigingen bevatte, door PEFC-gecertificeerd hout, dat zowel milieuvriendelijk als veiliger is voor de gebruiker.

Greenguard Gecertificeerde Inkten en Watergedragen Vernissen

  • Gezondheid en Veiligheid Voorop: We gebruiken voor Laqueprint alleen inkten die Greenguard gecertificeerd zijn en vernissen die watergedragen zijn. Deze keuzes zorgen voor minder schadelijke emissies en zijn veiliger voor zowel de binnenlucht als de gezondheid van onze klanten, terwijl ze een duurzame bescherming bieden tegen alledaagse slijtage​​​​.

Sociale Inclusie in Productie

  • Betrekken van Mensen met een Afstand tot de Arbeidsmarkt: Wij werken samen met mensen die anders moeilijk werk vinden, wat bijdraagt aan zowel de productie van duurzame producten als aan een positieve sociale impact.

Lokale Productie en Minimalisering van Transport

  • Alles Geproduceerd in Nederland met Europese Materialen: Om onze ecologische voetafdruk te verkleinen, betrekken we al onze materialen uit Europa en vervaardigen we onze producten uitsluitend in Nederland. Dit vermindert de behoefte aan lange transportroutes, essentieel gezien transport nu Europa's grootste klimaatprobleem is​​.

Op Aanvraag Vervaardigde Laqueprints

  • Geen Onverkochte Voorraad: Elke Laqueprint wordt in opdracht gemaakt. Alleen het hout - de drager - wordt voorbereid, zodat wanneer een afbeelding wordt besteld, deze specifiek voor die bestelling wordt gemaakt. Deze benadering verzekert dat er geen onverkochte voorraad van Laqueprints is, wat bijdraagt aan ons streven naar duurzaamheid.

Jouw Bijdrage aan een Duurzamere Wereld

Elke aankoop bij Laqueprint draagt bij aan een duurzamere wereld, zowel op ecologisch als sociaal vlak. Wij zijn trots op onze inzet voor maatschappelijk verantwoord ondernemen en nodigen je uit om deel uit te maken van deze positieve verandering.